WP_000919-normal.jpg

 

Kävin tuossa rannassa kuvaamassa uudet lapaseni. Merivesi oli yli metrin normaalia korkeammalla,
tarkistin Ilmatieteenlaitoksen sivuilta. Tuosta suuntasin hautausmaan kautta tuonne vastarannalle
hoivakotiin katsomaan äitiäni. Äiti oli tänään väsyneen oloinen mutta muut mummot olivat sitäkin pirteämpiä. Hautausmaalla vein kynttilän isän ja apen haudalle.

 

WP_000925-normal.jpg

 

Tuuli niin kovaa että kynttilä ei meinannut palaa ollenkaan. Taitaa olla sammunut tuossa kuvassakin. Sammunut oli tuo toinenkin kynttilä kun menin. Sytytin monta kertaa uudestaan ja palamaan nämä jäivät kun siirryin papan haudalle.
Siellä oli Pyhäinpäivänä viety lasilyhty, jonka vein mammalle (anopille). Sain pannukahvia palkakseni, mamma kun keittelee itselleen kahvit vanhaan malliin. On hänellä kahvinkeitinkin, mutta itselleen usein keittää pannulla.

 

WP_000878-normal.jpg

 

Pyydettiin valkoisia lapasia, mutta näistä tuli isot. Ei ollut neuloessa tarkoitus tehdä huovutettuja, puikotkin oli nro 5. Lanka kylläkin on Novitan Huopasta. Vaihtoehdot oli purkaminen tai huovutuksen kokeileminen. Lykkäsin nämä pesukoneeseen ja odotin jännityksellä miten käy. No, nehän huopu ja luulin että ne olisi tilaajan käteen pienet, omaan käteen kun sovittelin. No, tuli poitsu käymään ja kokeili ja vei mennessään.
En huomannut edes kuvaa ottaa valmiista tuotoksesta.

 

WP_000910-normal.jpg

Kuplat
 Lankana 7-veljestä, puikot nro 4. Lankaa kului n. 90 grammaa.

Ohje oli selkeä ja mallineule helppo, kiitos Neulova Narttu. Kärjen tein ohjeen mukaisesti silmukoiden.
Silmukointiin käytin stitsailuja-blogista löytämääni ohjetta. Näistä tuli omaan käteen sopivat.
Näitä oli mukava neuloa, teen ehkä useammat. Telkkarin katsomisneuleeksi aloitin pitkiä sukkia työkaverille. Joulupukkiakin pitäisi ehkä autella, pitäisi vaan päättä että lapasia vai sukkia tai ihan jotain muuta.